V-Hood™
Ontdek V-Hood™, de automatische vraaggestuurde dampkap

Een dampkap die zich automatisch aanpast, aan wat echt nodig is, en zo bespaart op energie?
Een dampkap die automatisch het geluidsniveau laat dalen en het comfort laat stijgen?
Het is vandaag realiteit met de Vermandere V-Hood™, de automatische vraaggestuurde dampkap van Vermandere.

De technologie achter de Vermandere V-Hood™
Een intelligente camera scant voortdurend het kookvlak en detecteert elke activiteit, of het nu stoven, bakken, braden of het openen van een steamer is. De Vermandere V-Hood™ past vervolgens de motorsnelheid
van de ventilator continue aan volgens de reële behoefte. Tijdelijk een friteuse onder de dampkap plaatsen,
of zelfs de volledige warme lijn vervangen of anders indelen. Geen probleem, de Vermandere V-Hood™ ziet wat er onder de dampkap wijzigt en past zich automatisch aan.

Doordat de motorsnelheid en het verbruik continu aangepast wordt aan de ideale situatie, levert dit in de
zomer een besparing op tot wel 38% ten opzichte van het normale verbruik. In de winter is er bovendien
minder compensatie met behandelde lucht nodig en loopt de besparing zelfs nog hoger op.

Bij grotere kookoppervlaktes combineert de Vermandere V-Hood™ verschillende camera’s tot 1 beeld. Zo kunnen kooklijnen tot 9 meter lang geregeld worden via de Vermandere V-Hood™.

Ook opstellingen met verschillende dampkappen die samen op één centrale extractiemotor geplaatst worden, vormen geen probleem. Het besturingssysteem regelt de snelheid van de pulsie- en extractiemotor, samen met de standen van de toevoerkleppen om het meest optimale luchtdebiet te faciliteren, voor iedere individuele dampkap. En dit tot 4 afzonderlijke dampkappen op 1 motor.

De V-Hood™ sturing kan zowel op nieuwe Vermandere dampkappen geplaatst worden, of toegepast worden op reeds bestaande dampkappen, of die nu van Vermandere of een ander merk zijn.

De internationaal gebrevetteerde Vermandere V-Hood™ (Patenten in aanvraag), combineert energie besparen, flexibiliteit en modulariteit.

Nederlands