Wie zijn we

In 1960 richtte de familie Vermandere een werkplaats op, waar onder meer de ploegen van boerderijen uit de buurt hersteld werden.

Toen op een bepaald ogenblik een plaatselijk klooster op zoek was naar een dampkap, deden ze hiervoor beroep op de ambacht van de familie Vermandere, en werd de oorsprong gelegd van de belangrijkste bedrijfstak, namelijk de productie van maatwerk dampkappen.

In 1995, toen geen verdere uitbreidingen meer mogelijk waren op de bestaande site in Heule verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Gullegem.

Na drie generaties Vermandere aan het roer, namen op 1 januari 2019, Karel Lafosse en Benjamin Vandorpe het bedrijf over.

Met de kennis en knowhow werd in 2020 een nieuwe opportuniteit aangeboord : de productie en commercialisatie van desinfectiezuilen met automatische handvrije dispensers onder de merknaam HandsHero. www.handshero.be

In 2023 werden de activiteiten van Lafosse, Vermandere en HandsHero geconsolideerd binnen de LAVA Group BV en traden Bo Samaey en Björn Callewaert toe als vennoten binnen het bedrijf.
Nederlands